Klassiska kanelbullar

Detta är mitt recept på riktigt klassiska bullar med pärlsocker på :)!

ca 40 st
250 grader

150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
½ msk salt
1 msk stött kardemumma

Fyllning:
smör
socker
kanel

pärlsocker

Smält smöret och häll i mjölken, låt bli fingervarmt. Smula jästen och lös upp det med mjölkblandningen. Tillsätt socker salt, kardemumma och nöstan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa ca 30 min. Tag upp degen och dela den i 2 delar, kavla ut till rektangulära bitar och bred på rumsvarmt smör och strö över socker och kanel. Rulla ihop och skär i bitar. Lägg bitarna i bullformar och låt jäsa ca 40 min. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 5-10 min.

Kommentarer