Glassbomb med choklad och apelsin

Glassbomb är ju en klassisk efterrätt som är bra när man måste göra den i förväg!

8 port

Apelsinglass:
2 apelsiner
3 ägg
150 g socker
3 dl grädde

Chokladfyllning:
250 g blockchoklad
1 dl grädde

Riv apelsinskalen och pressa ur saften. Vispa apelsinskal, äggulor och hälften av sockret tills smeten blir tjock. Vispa äggvitorna till hårt skum i en annan skål och vispa gradvis i det resterande sockret. Rör ner apelsinsaften i smeten och vänd sedan ner äggvitan. Vispa så grädden och vänd ner den i apelsin/äggvitesmeten. Klä en större form med plastfolie på insidan och en mindre skål på utsidan. Häll i glassen och tryck ner den lilla skålen. Frys minst 4 timmar. Smält så chokladen försiktigt med grädden till fyllningen och låt svalna. Tag glassen ur frysen och fyll hålet från den lilla skålen med chokladsmeten. Frys igen minst 2 timmar innan servering. Garnera med rivet apelsinskal och choklad.

Kommentarer