Fiskgratäng á la västkust

Verkligen en jättegod och lyxig gratäng som passar på vilken finmiddag som helst!

6 port
225 grader

1000 g vit fiskfilé
600 g fryst bladspenat

Kokspad:
1 liter vatten
2 tsk salt
10 vitpepparkorn
1 gul lök

Gratängsås:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
1 dl silat spad
3 dl vitt vin
2 dl grädde
salt, peppar
2 msk majonäs
1 brk färdig västkust stuvning

Koka upp spadet 10 min och innan fisken läggs i. Koka fisken nätt och jämt klar och låt den rinna av. Sila spadet och spara till såsen. Låt spenaten tina på svag värme och krama ur vattnet. Lägg i en klick smör och smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Späd med spad, vin och grädde. Krydda och låt koka några minuter. Blanda så i majonäs, krabba och musslor. Bred ut spenaten i en smord ugnssäker form och lägg över fisken. Häll såsen över och gratinera tills sen får fin färg. Servera med ris eller potatis.

Kommentarer