Detta är verkligen en fin huvudrätt! Passar verkligen till vilken bjudning som helst och den är dessutom god och relativ enkel att göra!
4 port
225 grader
600 g laxfilé
Fyllning:
100 g skalade räkor
50 g crabsticks
½ dl creme fraiche
½ dl majonäs
1 dl hackad dill
olja
salt och citronpeppar
Potatis:
8 medelstora potatisar
½ dl väl urkramad hackad spenat
1 ½ msk smör
Lite grädde
2 äggulor
½ tsk salt
1 krm muskotnöt
Gör först potatismoset med spenaten. Koka potatisen och vispa ihop med smör, grädde, äggulor och kryddor. Blanda till sist i spenaten och spritsa ut moset i toppar på ett bakplåtspapper och gratinera i 225 grader till de fått fin färg. Dela så laxen i 4 bitar och skär ett snitt i varje. Lägg i en smord ugnsäker form. Hacka räkor och crabsticks grovt och blanda med creme fraiche, majonäs och dill. Fördela fyllningen i snitten och krydda med salt och peppar och pensla fisken med olja. Gratinera 10 min i 225 grader i mitten av ugnen.
4 port
225 grader
600 g laxfilé
Fyllning:
100 g skalade räkor
50 g crabsticks
½ dl creme fraiche
½ dl majonäs
1 dl hackad dill
olja
salt och citronpeppar
Potatis:
8 medelstora potatisar
½ dl väl urkramad hackad spenat
1 ½ msk smör
Lite grädde
2 äggulor
½ tsk salt
1 krm muskotnöt
Gör först potatismoset med spenaten. Koka potatisen och vispa ihop med smör, grädde, äggulor och kryddor. Blanda till sist i spenaten och spritsa ut moset i toppar på ett bakplåtspapper och gratinera i 225 grader till de fått fin färg. Dela så laxen i 4 bitar och skär ett snitt i varje. Lägg i en smord ugnsäker form. Hacka räkor och crabsticks grovt och blanda med creme fraiche, majonäs och dill. Fördela fyllningen i snitten och krydda med salt och peppar och pensla fisken med olja. Gratinera 10 min i 225 grader i mitten av ugnen.
Kommentarer
Skicka en kommentar