Pizza horn

Perfekta små pizza gifflar till picnicken eller utflykten nu i sommar! Måste provas nästa gång vi ska ut med båten på en långtur!

16 st
225 grader

50 g jäst
3 dl vatten
3 msk matolja
1 tsk salt
ca 10 dl vetemjöl

Fyllning:
½ hackad lök
1 dl tomatpuré
½ dl ketchup
10 skivor hackad skinka
1 liten brk skivade champinjoner
½ hackad paprika
2 tsk pizzakrydda
1 dl riven ost

Garnering:
1 uppvispat ägg
pizzakrydda
1 dl riven ost

Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt fingervarmt vatten. Tillsätt olja och salt och rör tills jästen är löst. Rör ner mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa ca 20 min. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Ta upp degen och kavla ut den till 2 runda bottnar. Dela varje botten i 8 trekanter. Fördela fyllningen över trekanterna på den bredaste delen och rulla ihop dom från den bredaste delen till den smalaste. Lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 10 min. Pensla så dom med ägget och strö över kryddan och osten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min i 225 grader till de fått fin färg och är genomgräddade.


Kommentarer