Kerstins havrekex

Verkligen jättegoda!! Kommer alltid att göra dessa nu!

250 grader

1 kg havregryn
1 liter mjölk
250 g smält smör
2 dl socker
2 msk hjorthornsalt
3-4 dl vetemjöl

Blötlägg havregrynen i mjölken över natten. Knåda sedan havresmeten med smör, socker och hjorthornsaltet. Tillsätt vetemjöl tills degens känns lagom fast. Kavla ut degen och ta ut runda kakor med hjälp av tex en större tekopp, nagga. Grädda i 250 grader på bakplåtspapper tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler.

Kommentarer

  1. De blir helt säkert goda om man kavlar ut degen tunt och tar ut kakor med något mått. Var bara beredd på att det det luktar väldigt starkt av ammoniak i ugnen när man använder hjorthornssalt. Men den doften försvinner ganska snart.

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket, undrade just när jag skrev det hur man skulle göra, men nu vet jag :)! Aa kommer ihåg att det luktar hemskt när man gräddar dom!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar