Kall kycklingpaj

Nu har jag gjort den igen och denna gång blev det till Uffes 60 års kalas och guu va god den är! Så enkla smaker men så krämig och god! 


Gjorde denna paj till buffén på min student, det var inte igår det, men minns iaf vilken lyckat buffé det blev :)! 

8-10 port
200 grader

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 krm salt
75 g margarin
1 vispat litet ägg
2-3 msk vatten

Fyllning:
1 grillad kyckling

½ purjolök1 blekselleristjälk
250 g ärtor
½ dl majonäs
2 dl creme fraiche
ca 1 msk pepparotsvisp
ca 1 msk senap
1 kruksallad
cocktailtomater

Arbeta ihop ingredienserna till degen och låt vila i kylskåpet 1 timme. Klä en pajform, 25-30 cm i diameter med degen och lägg en remsa med ugnsfolié längs kanten så att den inte sjunker ner under gräddningen. Nagga degen och grädda i nedre delen av ugnen 10 min i 200 grader. Lossa ungsfolién och grädda i ytterligare 10-15 min. Låt den kallna. Gör fyllningen. Rensa kycklingen och dela den till mindre bitar. Blanda kycklingen med hackad selleri och purjolök, ärtor, majonäs och creme fraiche. Smaksätt med pepparrot och senap. Innan servering täck pajskalet med salladsblad och lägg i fyllningen och dekorera tillsist med halverade cocktailtomater.

Kommentarer