Glassbomb

Superenkelt, supergott och så kan man göra den innan och det är alltid ett plus vid en trerätters middag! Denna glassbomb innehåller chokladglass och så en sorbet i mitten. Hade hallonsorbet och det blev verkligen fint med färgerna!

8 port

4 äggulor
1 dl florsocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
1 liter valfri sorbetglass
ev. maränger

Blanda äggulor, florsocker, kakao och vaniljsocker i en bunke och vispa grädden i en annan. Blanda samman och häll i en 2-3 liters plastfolie glädd bunke. Tryck sedan ut gräddblandningen med en mindre bunke, klä även in denna bunke med plastfolie utanpå så blir det mycket lättare att ta bort den sedan, och frys över natt. Dag 2 tag bort den lilla bunken och foliet och fyll 'hålet' med sorbet, täck än en gång med plastfolie och frys. Tag fram glassbomben minst 30 min före servering så den hinner tina lite. Har ni en liten brännare så kan man också täcka bomben med maränger och sedan bränna dom, så det blir som ett maränglager över, blir jättefint!

Kommentarer