En gryta med fisk och räkor med smak av tabasco, ett måste för tabascoälskaren :)!
4-6 port
½ kg vit fisk
½ kg skalade räkor
½ dl pressad lime
1 ½ tsk röd Tabasco
1 tsk salt
2 msk olivolja
1 hackad gul lök
1 hackad grön paprika
3 pressade vitlöksklyftor
2 brk hela tomater
1 brk kokosmjölk
1 knippe salladslök
Lägg delad fisk och räkor i en skål och låt marinera med hälften av limesaften, ½ tsk tabasco och lite salt i kylskåp minst 30 min. Fräs lök, paprika och vitlök i en stekpanna och tillsätt tomaterna, kokosmjölken, resterande lime, 1 tsk tabasco och lite salt. Koka upp och låt sjuda 2-3 min. Tillsätt den marinerade marinerade fisken och låt sjuda ytterligare 10 min tills den är genomkokt. Rör till sist ner räkorna och salladslöken. Servera med ris.
4-6 port
½ kg vit fisk
½ kg skalade räkor
½ dl pressad lime
1 ½ tsk röd Tabasco
1 tsk salt
2 msk olivolja
1 hackad gul lök
1 hackad grön paprika
3 pressade vitlöksklyftor
2 brk hela tomater
1 brk kokosmjölk
1 knippe salladslök
Lägg delad fisk och räkor i en skål och låt marinera med hälften av limesaften, ½ tsk tabasco och lite salt i kylskåp minst 30 min. Fräs lök, paprika och vitlök i en stekpanna och tillsätt tomaterna, kokosmjölken, resterande lime, 1 tsk tabasco och lite salt. Koka upp och låt sjuda 2-3 min. Tillsätt den marinerade marinerade fisken och låt sjuda ytterligare 10 min tills den är genomkokt. Rör till sist ner räkorna och salladslöken. Servera med ris.
Kommentarer
Skicka en kommentar