Bjudgryta

Kallas bjudgryta eftersom den lätt kan göras dubbel eller varför inte trippel och bjuda många! De flesta ingredienserna har ni nog redan hemma och om nått fattas så kanske det kan bytas ut mot något annat i skafferiet! Brukar ha i nästan en hel burk med syltlökar, för det är ju bara såå gott :)!!

6 port

1 kg strimlat nötkött
2 hackade lökar
3 dl rött vin
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
salt och peppar
1 tsk paprikapulver
2 strimlade paprikor
200 g skivade champinjoner
mjöl + vatten
15 st syltlökar
persilja

Bryn köttet och lägg efter hand över i en gryta. Lägg i löken och krydda med salt, peppar och paprikapulver. Häller över vinet och vattnet och tillsätt buljongtärningen och tomatpúrén. Rör om och koka ca 30 min. Tillsätt sedan paprikorna och champinjonerna och koka ytterligare 5 min. Rör så ut mjöl i lite vatten och red av grytan. Rör till sist ner syltlöken och låt de bli varma. Garnera med persilja och severa med potatis eller ris.

Kommentarer