Älggryta med enbär

Älgkött är aldrig fel, och så inte denna gryta heller! En riktig viltgryta med smak av enbär, timjan och så kantareller förstås!

4 pers

500 g älgkött
1 gul lök
2 morötter
salt, peppar
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl vispgrädde
6 krossade enbär
1 tsk timjan
1 msk svart vinbärsgele
200 g stekta kantareller

Skär köttet i grytbitar och hacka löken och tärna morötterna. Stek köttet, lökan och morötterna i omgångar och lägg över i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde, kryddor och gele och låt koka ca 45 min. Red av grytan och tillsätt till sist kantarellerna.

Kommentarer

  1. super god och jättelätt, om man byter ut vattnet mot grädde och reducerar grädden till hälfter (cerme dubble) behäver man inte reda den efteråt

    SvaraRadera

Skicka en kommentar