En riktig klassisk stek! Riktigt god och mycket enkel. Var skeptiskt till ansjovisen först, förstod att den inte skulle kännas, men att den var en viktig smakförstärkare och inte kunde uteslutas!
6 pers
1,5 kg fransyska
3 gula lökar i klyftor
2 morötter i bitar
4 dl vatten
1 kättbuljongtärning
2 lagerblad
1 liten brk ansjovisfiléer (55g)
10 krossade vitpepparkorn
6 krossade kryddpepparkorn
salt
peppar
1 ½ msk ljus sirap
2 msk tomatpuré
1 msk timjan
1 msk vitvinsvinäger
Sås:
sky
2 dl grädde
2 msk smör
2 msk mjöl
Bryn steken runt om och lägg åt sidan. Koka upp resten av ingrediensena i en gjutjärnspanna och lägg sedan i steken. Låt puttra på svag värme 1-2 timmar tills ca 70-75 grader. Låt vila i folie innan den skäres upp. Sila skyn, tillsätt grädde och låt koka upp. Red av med smör blandat med mjöl.
6 pers
1,5 kg fransyska
3 gula lökar i klyftor
2 morötter i bitar
4 dl vatten
1 kättbuljongtärning
2 lagerblad
1 liten brk ansjovisfiléer (55g)
10 krossade vitpepparkorn
6 krossade kryddpepparkorn
salt
peppar
1 ½ msk ljus sirap
2 msk tomatpuré
1 msk timjan
1 msk vitvinsvinäger
Sås:
sky
2 dl grädde
2 msk smör
2 msk mjöl
Bryn steken runt om och lägg åt sidan. Koka upp resten av ingrediensena i en gjutjärnspanna och lägg sedan i steken. Låt puttra på svag värme 1-2 timmar tills ca 70-75 grader. Låt vila i folie innan den skäres upp. Sila skyn, tillsätt grädde och låt koka upp. Red av med smör blandat med mjöl.
Kommentarer
Skicka en kommentar