Mockarutor med apelsin

Jättegoda! Garnera med hackad mörk choklad och apelsinströssel så blir dom lyxiga och passande till kaffet på alla de stora högtiderna i sommar! Detta blir en mindre långpanna, men tag 1 ½ sats till en stor långpanna!

16-20 bitar
175 grader

150 g smör
1 dl grädde
1 ½ msk espresso snabbkaffepulver
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kakao

Glasyr:
75 g rumsvarmt smör
2 ½ dl florsocker
1 äggula
1 msk espresso snabbkaffepulver
2 msk apelsinmarmelad

Garnering:
50 g hackad mörk choklad
2 msk apelsinströssel

Smält smöret och blanda i grädde och kaffepulver. Rör om och låt svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt och tillsätt sedan mjöl, bakpulver och kakao. Smörj och bröa en 20*30 cm långpanna. Häll i smeten och grädda i nedersta falsen ca 25 min. Låt svalna. Blanda ingredienserna till glasyren och bred på den avsvalnade kakan. Garnera med hackad choklad och strössel i sneda ränder över kakan. Skär upp den i rutor.

Kommentarer