Kalops är en mycket enkel och god rätt, nu hade jag min farmors rödbetor till så då blev den extra god också :)!
4 port
500 g nötkött, tex fransyska
salt
peppar
8 kryddpepparkorn
2 lagerblad
½ mörk oxbuljongtärning
4 dl vatten
maizena redning
1 gul lök
2 morötter
Skär köttet i lite större bitar och bryn dom. Krydda med kryddorna och häll över vattnet och tillsätt buljongtärningen. Låt puttra i ca 40 min. Red med maizena och tillsätt löken i klyftor och mörotterna i slantar, låt puttra ytterligare 10-20 min. Servera med kokt potatis och rödbetor.
salt
peppar
8 kryddpepparkorn
2 lagerblad
½ mörk oxbuljongtärning
4 dl vatten
maizena redning
1 gul lök
2 morötter
Skär köttet i lite större bitar och bryn dom. Krydda med kryddorna och häll över vattnet och tillsätt buljongtärningen. Låt puttra i ca 40 min. Red med maizena och tillsätt löken i klyftor och mörotterna i slantar, låt puttra ytterligare 10-20 min. Servera med kokt potatis och rödbetor.
Kommentarer
Skicka en kommentar