Inbakad oxfilé med champinjonstuvning

Detta brukar vara våran standard julmat istället för jultallrik! Verkligen jättegott, ALLA tycker om den här maträtten!

6 port
225 grader

800-1000 g oxfilé
1 kg färska champinjoner
2 msk smör
1 stor röd lök
5 dl matlagningsgrädde
ljus maizenaredning
svartpeppar
vitpeppar
salt
grillkrydda
2 färdigkavlade smördegar

Smörj en ugnssäker form och lägg ut en av smördegsplatterna. Skiva och stek oxfilén och lägg över i formen. Smält smöret i en kastrull och fräs den hackade löken, tillsätt matlagningsgrädden och kryddorna. Låt koka upp och red till önskad konsisten, ganska tjock för sky fråm champinjonerna kommer sen. Stek delade champinjoner i en panna och krydda med svartpeppar och grillkryda, blanda sedan dom i stuvningen och häll över köttet. Täck till sist med den sista smördegsplattan. Grädda tills den fått fin färg i mitten av ugnen i ca 20 min i 225 graders värme. Servera med en grönsallad och en baguette.

Kommentarer