Heta räkor i sås


En riktig god rätt med sting i! Jag använde jumboräkor, tycker dom passar bra i matlagning.

4 port

1 gul lök

1 vitlöksklyfta
250 g färska champinjoner
1 msk smör
1 paprika
1 chilifrukt
2 dl creme fraiche
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 fiskbuljongtärning
500 g skalade räkor
salt
peppar
timjan
cayennepeppar
paprikapulver

Bryn finhackad lök och vitlök i lite smör, tillsätt sedan delade champinjoner och fräs tills allt vatten är borta. Tillsätt sedan hackad paprika och chili, fräs ytterligare några minuter. Blanda sedan i creme fraiche, krossade tomater, tomatpuré och buljongtärningen, koka i några minuter och smaksätt sedan med kryddorna. Blanda till sist i räkorna så att dom bara blir varma och servera sedan med ris och en grönsallad.

Kommentarer