Chokladtårta med jordgubbar och marshmallowfluff

Var ett tag sedan jag gjorde denna tårta, men minns iaf att den var supergod och den passar ju bra att göra nu när det har kommit svenska jordgubbar!

ca 10 bitar
175 grader

Chokladtårta:
4 dl socker
3 3/4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker
4 ½ msk kakao
225 g smör
3 ägg
2 1/4 dl hett vatten

Fyllning och garnering:
1 brk marshmallowfluff
1 liter jordgubbar

Sätt på ugnen och smörj och bröa en form med löstagbar kant. Vispa äggen lätt och tillsätt de blandade torra ingredienserna varvat med smält smör. Rör till en slät smet och tillsätt tillsist det heta vatnnet. Häll i formen och grädda i mitten av ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna innan den delas längs mitten. Bred ut halva burken av marschmallowfluffet och lägg på skivade jordgubbar. Lägg på andra delen av kakan och bred resterande fluff över kakan och garnera med jordgubbar.

Kommentarer