Mina favoriter, brukar alltid göra biskvier till jul eller födelsedagar, riktigt enkla att göra fast alla tror att dom är svåra att göra!
175 grader
Botten:
500 g mandelmassa
2 äggvita
Fyllning:
200 g smör
2 äggulor2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 msk kakao
Glasyr:
150 g mörk blockchoklad
Riv mandelmassan och tillsätt äggvitan, blanda till en smidig smet. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och platta ut till rundlar med mjölad hand. Grädda 10 min i mitten av ugnen och låt kallna på galler. Blanda ingredienserna till fyllningen till en slät smet och bred ut den lite toppigt på mandelbottnarna, låt dom sedan stå i kylskåpet i minst 30 min innan man doppar dom i smält blockchoklad.
1 msk vaniljsocker
1 msk kakao
Glasyr:
150 g mörk blockchoklad
Riv mandelmassan och tillsätt äggvitan, blanda till en smidig smet. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och platta ut till rundlar med mjölad hand. Grädda 10 min i mitten av ugnen och låt kallna på galler. Blanda ingredienserna till fyllningen till en slät smet och bred ut den lite toppigt på mandelbottnarna, låt dom sedan stå i kylskåpet i minst 30 min innan man doppar dom i smält blockchoklad.
Kommentarer
Skicka en kommentar