En verkligen fräsch cheesecake med smak av fläder! Blev en succé som avslutning på en fin middag! Suverän dessert att förbereda och bara garnera strax innan servering
6-8 bitar
Botten:
8 digestivekex
50 g smält smör
Fyllning:
5 gelatinblad
1 dl konc flädersaft
3 äggvitor
2 dl socker
250 g kesella
2 dl creme fraiche
Garnering:
Strimlat skal av line
Jordgubbar
Mixa kexen med smöret och bred ut i en bakplåtspapperklädd form med löstagbar kant. Låt stå kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm saften och lägg sedan i urkramade gelatinbladen och låt de lösas upp. Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt lite socker i taget under vispningen. Blanda kesellan och creme fraichen i en skål och tillsätt geleblandningen. Vänd ner det i äggskummet och häll fyllningen i formen. Låt stå kallt minst 4 tim så kakan stelnar. Garnera med limeskal och jordgubbar.
6-8 bitar
Botten:
8 digestivekex
50 g smält smör
Fyllning:
5 gelatinblad
1 dl konc flädersaft
3 äggvitor
2 dl socker
250 g kesella
2 dl creme fraiche
Garnering:
Strimlat skal av line
Jordgubbar
Mixa kexen med smöret och bred ut i en bakplåtspapperklädd form med löstagbar kant. Låt stå kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm saften och lägg sedan i urkramade gelatinbladen och låt de lösas upp. Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt lite socker i taget under vispningen. Blanda kesellan och creme fraichen i en skål och tillsätt geleblandningen. Vänd ner det i äggskummet och häll fyllningen i formen. Låt stå kallt minst 4 tim så kakan stelnar. Garnera med limeskal och jordgubbar.
Kommentarer
Skicka en kommentar