Ananaspaj med vit choklad

En dessertpaj som känns lyxig fast den är såå enkel och billig att göra! Rekommenderas!

8-10 bitar
175 grader

Pajdeg:
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 äggula

Fyllning:
100 g sötmandel
1 stor brk krossade ananas, 425 g
2 ägg
2 dl creme fraiche
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
100 g vit choklad
ev färsk ananas

Tillbehör:
Vaniljvisp eller vaniljglass

Gör degen och låt vila i plastfolie minst 1 timme i kylen. Hacka mandeln grovt och låt ananasen rinna av i en sil. Rör saman resterande ingredienser och blanda till sist i mandeln och ananasen. Kavla ut degen och klä en pajform, nagga och förgrädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 10 min. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare ca 40 min tills fyllningen stelnat. Smält chokladen och ringla den över pajen. Garnera ev med färsk ananas också. Låt stelna och servera med vaniljvisp eller glass. 

Kommentarer