Kyckling i jordnötssås

Jättegod thailands inspererad kycklinggryta med jordnötter!

4-6 port

2 msk olja
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
600 g kycklingfilé
4 msk jordnötssmör
1 msk röd currypasta
1 brk kokosmjölk
1 msk fisksås
1 tsk soja
1 msk kalvfond
1 msk limejuice
1-2 dl vatten
1 dl salta jordnötter

Fräs hackad lök och vitlöken i oljan och lägg åt sidan. Strimla och stek kycklingen. Tillsätt löken, jordnötssmöret och currypastan och rör om. Späd med kokosmjölken och smaka av med fisksåsen, sojan, kalvfonden och limejuicen. Tillsätt ev vattnet om såsen är för tjock. Tillsätt tillsist hackade jordnötter och låt småkoka 10-15 min. Servera med ris.

Kommentarer