Här är ett gammalt recept som konstigt nog aldrig hamnat på hemsidan trots att det är en pizza som är mycket god och lite annorlunda då den innehåller en örtolja istället för tomatsås och så är det en kall tomatsås som man klickar på själv! Mycket vitlök är det dessutom... gott!!
6 port - 2 plåtar
225 grader
50 g jäst
4 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk socker
8-10 dl vetemjöl
Örtolja:
1 1/2 dl olivolja
1 msk oregano
1 tsk basilika
3 pressade vitlöksklyftor
Tomatsås:
1 dl tomatpuré
1 dl olivolja
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1/2 tsk sambal oelek
Fyllning:
Champinjoner
Mozarellaost
Parmaskinka
Bladspenat
Rör ut jästen i det ljumma vattnet och tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa 30 min. Blanda ihop ingredienserna till örtoljan och tomatsåsen. Kavla ut degen till 2 bakplåtar. Bred så över örtoljan och lägg på champinjoner och skivad mozarellaost. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min. Tag ut pizzan och lägg på parmaskinka och bladspenad och klicka över tomatsåsen. Servera genast.
6 port - 2 plåtar
225 grader
50 g jäst
4 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk socker
8-10 dl vetemjöl
Örtolja:
1 1/2 dl olivolja
1 msk oregano
1 tsk basilika
3 pressade vitlöksklyftor
Tomatsås:
1 dl tomatpuré
1 dl olivolja
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1/2 tsk sambal oelek
Fyllning:
Champinjoner
Mozarellaost
Parmaskinka
Bladspenat
Rör ut jästen i det ljumma vattnet och tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa 30 min. Blanda ihop ingredienserna till örtoljan och tomatsåsen. Kavla ut degen till 2 bakplåtar. Bred så över örtoljan och lägg på champinjoner och skivad mozarellaost. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min. Tag ut pizzan och lägg på parmaskinka och bladspenad och klicka över tomatsåsen. Servera genast.
Kommentarer
Skicka en kommentar