Verkligen jättegoda muffins!! Hade 2 bananer över som blivit alldeles för mogna så tänkte göra en banankaka... Men hade då varken fil eller gräddfil så slängde ihop dessa muffins då istället med de 'vanliga' ingredienserna som man ofta har hemma. Så prova dessa, ni kommer inte ångra er ;-)!
200 grader
24 st
150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 mogna bananer
2 tsk malen kanel
1 tsk citron
Vispa ihop smöret med socker och vaniljsocker med en elvisp och tillsätt sedan ett ägg i taget under fortsatt vispning. Vispa så i mjöl och bakpulver. Mosa bananrerna med kanel och citronsaft och rör till sist ner det i smeten. Placera muffinsformar i en muffinsplåt och klicka ner smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 min, de ska knappt vara klara, då är de klara :-)!
200 grader
24 st
150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 mogna bananer
2 tsk malen kanel
1 tsk citron
Vispa ihop smöret med socker och vaniljsocker med en elvisp och tillsätt sedan ett ägg i taget under fortsatt vispning. Vispa så i mjöl och bakpulver. Mosa bananrerna med kanel och citronsaft och rör till sist ner det i smeten. Placera muffinsformar i en muffinsplåt och klicka ner smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 min, de ska knappt vara klara, då är de klara :-)!
Jag har precis gjort en banankaka! se min blogg!
SvaraRadera