En enkel klassisk panacotta är aldrig fel :)! Dessa hjärtformade bjöd Caroline på!
4-6 port
3 gelatinblad
1 vaniljstång
4 dl grädde
1 dl mjölk
4 msk socker
Sås:
1 dl socker
3/4 dl vatten
250 g hallon
½ dl torrt vitt vin
½ dl fruktsoda
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädde, mjölk och socker med delad och urgröpt vaniljstång. Låt koks upp, drag åt sidan och vispa ner de urkramade gelatinbladen. Häll upp i glas eller formar och låt stå i kylskåpet över natten eller täck med plasfolie och frys in dom om de ska serveras vid ett senare tillfälle. Gör såsen genom att koka upp alla ingredienser och låt de sedan också koka ihop lite så den får en lite tjockare konsisten. Låt kallna eller servera ljummen.
awesome!!!!!!!!!!!! gott
SvaraRaderaJAG ÄLSKAR PANACOTTA JAG SKA TESTA
SvaraRadera