Lite lyxigare rabarberrutor om jag får säga de själv! Passar bra med mycket vaniljsås eller vaniljglass en sen sommarkväll denna sommar :)!
20 större bitar
175 grader
800 g rabarber (ca 650 g skalade)
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 msk potatismjöl
150 g smör
3 dl mjölk
4 ägg
3 dl socker
8 dl mjöl
1 msk bakpulver
1 påse hackad sötmandel (ca 60 g)
½ dl pärlsocker
Skala rabarbern och skär i centimetertjocka bitar. Koka ihop de snabbt med socker, vanilj, kardemumma och potatismjöl i en kastrull. Smält smöret, tag från värmen och rör ner mjölken. Vispa ägg och socker pösigt ca 5 min. Rör så i smör-mjölken och fortsätt sedan vispa med elvispen i mjöl och bakpulver. Rör till sist i raberkoket och häll smeten i en smord och bröad långpanna. Strö över mandel och pärlsocker och grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna lite innan den skärs i rutor.
20 större bitar
175 grader
800 g rabarber (ca 650 g skalade)
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 msk potatismjöl
150 g smör
3 dl mjölk
4 ägg
3 dl socker
8 dl mjöl
1 msk bakpulver
1 påse hackad sötmandel (ca 60 g)
½ dl pärlsocker
Skala rabarbern och skär i centimetertjocka bitar. Koka ihop de snabbt med socker, vanilj, kardemumma och potatismjöl i en kastrull. Smält smöret, tag från värmen och rör ner mjölken. Vispa ägg och socker pösigt ca 5 min. Rör så i smör-mjölken och fortsätt sedan vispa med elvispen i mjöl och bakpulver. Rör till sist i raberkoket och häll smeten i en smord och bröad långpanna. Strö över mandel och pärlsocker och grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna lite innan den skärs i rutor.
Tack för rabarber rutor. Dom var jättegoda. Satt på en solig balkong och njöt.
SvaraRaderaKram Karin