20 port buffé
1 kg laxfilé med skinn
4 msk salt
3 msk socker
1 msk grovkrossad pepparmix
1 påse pinjenötter
1 citron - skal och saft
1 kruka basilika
1 dl hyvlad parmesanost
3 msk olivolja
Tag bort de stora benen på laxen. Blanda salt, socker och peppar och strö över på laxens köttsida. Dela laxen i två lika stora bitar och lägg så köttsida mot köttsida mot varandra. Låt ligga i dubbla plastpåsar 2 dygn i kylskåp. Skär upp laxen i tunna skivor efter 2 dygn och låt vara i kylskåp om inte du ska använda den samma dag. Så 2-3 timmar innan servering lägg upp laxen i lite hur som helst på ett stort fat. Blanda citronsaft, citronskal och olivolja och ringla över laxen. Strax innan servering strö på rostade pinjenötter hyvlad parmesan och basilikablad.
Kommentarer
Skicka en kommentar