Jättegod gräddtårta med mintsmak! Rekommenderas om du inte vill göra en vanlig prinsesstårta tex!
8-10 bitar
175 grader
Botten:
3 ägg
2 dl socker
2 msk snabbkaffepulver
4 msk hett vatten
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
Fyllning:
1 ½ dl vispgrädde
10 st After Eight plattor
½ tsk vaniljsocker
Garnering:
2 ½ dl vispgrädde
After Eight plattor
ev. marsipan
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt kaffepulvret upplöst i vattnet. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i en bröad avtagbar form och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 min. Låt kakan kallna för att sedan dela den i 3 bottnar. Vispa grädden till fyllningen och blanda ner hackad after eight och vaniljsocker. Fördela fyllningen mellan bottnarna. Garnera med vispat grädde, after eight plattor och ev. marsipan.
8-10 bitar
175 grader
Botten:
3 ägg
2 dl socker
2 msk snabbkaffepulver
4 msk hett vatten
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
Fyllning:
1 ½ dl vispgrädde
10 st After Eight plattor
½ tsk vaniljsocker
Garnering:
2 ½ dl vispgrädde
After Eight plattor
ev. marsipan
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt kaffepulvret upplöst i vattnet. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i en bröad avtagbar form och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 min. Låt kakan kallna för att sedan dela den i 3 bottnar. Vispa grädden till fyllningen och blanda ner hackad after eight och vaniljsocker. Fördela fyllningen mellan bottnarna. Garnera med vispat grädde, after eight plattor och ev. marsipan.
Kommentarer
Skicka en kommentar