Kardemummarutor

Jättenkla att bara svänga ihop, så passar bra att bjuda på till kaffet när ni får oväntat besök :)!

15-20 bitar
200 grader

5 dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
2 dl socker
50 g rumsvarmt smör
2 ½ dl mjölk


Garnering:
1-2 msk pärlsocker
2 msk hackade nötter eller mandel

Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och socker i en degbunke. Fördela matfett ovanpå och arbeta ihop allt med maskin eller för hand till en grynig massa. Tillsätt mjölken och rör ihop alltsammans till en lös smet. Bred ut den i en liten smord och bröad form, 20*30 cm.Blanda pärlsocker och nötter eller mandel och strö det ovanpå. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 min. Stjälp upp kakan pådet gallermed sockergarneringen uppåt. Skär kakan i bitar. Servera dem ljumma.

Kommentarer