Fläskfilé är verkligen billigt nuförtiden så slog till med en rejäl gryta mitt i veckan som blev två middagar plus massa matlådor :)! Detta är verkligen ett klassiskt recept med lite sting!
12 port
3 st fläskfilé, ca 1500 g
3 brk skivade champinjoner
2 rödlökar
2 köttbuljongtärningar
3 msk tomatpuré
2 msk soja
1 st torkad röd chilipeppar
5 dl matlagningsgrädde
5 dl lätt crème fraiche
Putsa filéerna och dela sedan de i skivor och sedan tärningar och stek dem i smör och krydda med grillkrydda och svartpeppar, lägg över i en gryta. Bryn champinjonerna och hackad lök också och lägg över i grytan. Rör ner buljongtärningar, tomatpuré, soja och krossad peppar i grytan. Späd med grädde och crème fraiche och låt puttra på ca 20 min då du kokar potatis eller ris för att servera till.
12 port
3 st fläskfilé, ca 1500 g
3 brk skivade champinjoner
2 rödlökar
2 köttbuljongtärningar
3 msk tomatpuré
2 msk soja
1 st torkad röd chilipeppar
5 dl matlagningsgrädde
5 dl lätt crème fraiche
Putsa filéerna och dela sedan de i skivor och sedan tärningar och stek dem i smör och krydda med grillkrydda och svartpeppar, lägg över i en gryta. Bryn champinjonerna och hackad lök också och lägg över i grytan. Rör ner buljongtärningar, tomatpuré, soja och krossad peppar i grytan. Späd med grädde och crème fraiche och låt puttra på ca 20 min då du kokar potatis eller ris för att servera till.
Kommentarer
Skicka en kommentar