Mycket gott bröd som man ej behöver något smör till vilket är perfekt på buffén :)! Dessutom är det bara en jäsning så går hyffsat fort att knåda ihop :)!
2 bröd
225 grader
50 g jäst
5 dl vatten
1 msk salt
1 msk honung
3 msk olivolja
12-13 dl vetemjöl
Ajvar relish
Smula jästen i en bunke och rör ut den med fingervarmt vatten. Tillsätt salt, honung och olja och arbeta in det mesta av mjölet tills den ej klibbar. Dela i två delar och kavla ut till ca 25*35 cm och bred på ajvar relish. Rulla ihop och vrid den och lägg på ett bakplåtspapper. Gör likadant med andra degen och låt jäsa ca 30 min. Grädda så i ca 25 min till den fått fin färg.
2 bröd
225 grader
50 g jäst
5 dl vatten
1 msk salt
1 msk honung
3 msk olivolja
12-13 dl vetemjöl
Ajvar relish
Smula jästen i en bunke och rör ut den med fingervarmt vatten. Tillsätt salt, honung och olja och arbeta in det mesta av mjölet tills den ej klibbar. Dela i två delar och kavla ut till ca 25*35 cm och bred på ajvar relish. Rulla ihop och vrid den och lägg på ett bakplåtspapper. Gör likadant med andra degen och låt jäsa ca 30 min. Grädda så i ca 25 min till den fått fin färg.
Hej Mariell!
SvaraRaderaKan man få receptet på brödet bredvid också, det såg gott ut?
Kram Helena
Hej hej!
SvaraRaderaJavisst kan du få det, måste bara höra med faster Ulla och få receptet från henne :)!
Kram