Kycklingnuggets

Åå va goda dessa blev! Lite krångliga att göra men helt klart värt det!

6 port

1 kg kycklingfilé

1 liter kallt vatten
½ dl salt
2 msk socker

Panering:
2 dl krossad cornflakes
1 ½ dl vetemjöl
½ dl potatiskmjöl
½ dl ströbröd
3 ägg
1 dl vatten
1 tsk salt
peppar

Dela kycklingen i ca 2*2 cm och dela eventuellt den på tjockleken också, ca ½-1 cm. Låt ligga i vattnet med salt och socker 4 timmar eller över natten. Blanda ihop ingredienserna till paneringen. Tag upp kycklingbitarna från vattnet och torka av de. Blanda så de i paneringen och stek på medelvärme ca 3-4 min på varje sida. Servera med ris och jordnötssås eller bara sweet chilisås.

Kommentarer

  1. Mmmmm, vi pratade just om att göra egna "kycklingfingrar". Härligt bra paneringstips du bjuder på. Jag älskade den variant man kunde få hon kedjan Rooster när det begav sig. Med BBQ eller mangocurrysås!

    SvaraRadera
  2. Aa mangosås är inte helt fel heller :)!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar